Державна стипендія Латвії 2019/2020: чудова можливість для студентів та вчених з України

Державна стипендія Латвії 2019/2020: чудова можливість для студентів та вчених з України

2481

В рамках співпраці з Латвійським університетом Центр українсько-європейського наукового співробітництва запрошує студентів та вчених з України приєднатися до навчання, досліджень та участі в літніх школах у вищих навчальних закладах Латвії. Для цього необхідно до 1 квітня 2019 року подати заявку на державну стипендію Латвії 2019/2020. Відповідно до двосторонніх угод про співробітництво в галузі освіти і науки, укладених між урядом Латвії і декількома країнами, в тому числі Україною, Латвійська Республіка пропонує стипендії іноземним студентам, дослідникам і викладачам на 2019/2020 навчальний рік. Міністерство освіти і науки Латвії передало управління державними стипендіями Латвії Державному агентству з розвитку освіти (Valsts izglītības attīstības aģentūra – VIAA).

Заявки на стипендії для проходження навчання в бакалавраті і на професійній освіті першого рівня приймаються від студентів, які успішно закінчили хоча б один навчальний рік (в своєму домашньому вузі або в латвійському вузі, якщо вони вже пройшли навчання). Стипендії для бакалаврату та магістратури надаються на один навчальний рік – термін до 10 місяців (для аспірантів – до 11 місяців). Якщо студент хоче продовжити своє навчання в Латвії ще один рік, він/вона повинен повторно подати заявку на стипендію в Латвії. Латвійська стипендія може бути присуджена не більше ніж на два послідовних терміну одній особі. Розмір латвійської державної стипендії для навчання становить: для студентів бакалаврату та магістратури – 500 євро в місяць; для аспірантів – 670 євро в місяць.

Подати заявку на участь в латвійській державній стипендії з досліджень мають право тільки академічний і науковий персонал іноземних вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ. Стипендія надається на термін до 5 місяців. Розмір латвійської стипендії становить 30 євро в день і 300 євро за проживання в місяць.

На отримання латвійської стипендії для участі в літніх школах мають право студенти, академічний і дослідницький персонал. Розмір латвійської стипендії, наданої VIAA для літньої школи, становить 711 євро на людину протягом всього літньої школи.

Більш детально ознайомитися з умовами отримання стипендії для освіти, досліджень та участі в літній школі, термінами подачі заявок та необхідними документами можна за посиланням.

Поширити