Керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва відвідало Дебреценський університет (Угорщина)

Керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва відвідало Дебреценський університет (Угорщина)

2067

26 березня 2019 року директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитро Бєлов та представники Центру Сібілла Булеца, Мирослава Громовчук відвідали м. Дебрецен (Угорщина), де в рамках робочого візиту зустрілися з керівництвом Дебреценського університету. Зі сторони адміністрації дебреценського навчального закладу на зустрічі був присутній проректор Ákos Pintér.

Дебреценський університет (угор. Debreceni Egyetem) – найбільший навчальний заклад в Дебрецені і один з провідних дослідних університетів в Угорщині. Роком заснування вважається 1538 рік, коли в Дебрецені був відкритий кальвіністський коледж. Заклад неодноразово трансформувався і реорганізовувався. Перша університетська установа на базі дебреценських вузів сформована в 1912 році (Королівський університет Дебрецена).

На сьогоднішній день Debreceni Egyetem займає провідне місце в системі вищої освіти Угорщини. На міжнародному рівні має неабиякий потенціал в сфері науково-дослідної роботи та позиціонується інтелектуальним центром з найбільш широкою вертикаллю навчання в Угорщині.

Директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитро Бєлов висловив сподівання, що за допомогою спільних зусиль та плідної співпраці вдасться створити платформу для проведення конференцій, стажувань та співробітництва в галузі освітнього та наукового процесу.

Поширити