Керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва відвідало Пряшівський університет у Словаччині

Керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва відвідало Пряшівський університет у Словаччині

2349

Центр українсько-європейського наукового співробітництва тримає курс на вдосконалення вищої освіти та науки України. Одним із кроків на шляху до цього став візит до Пряшівського університету (Prešovská univerzita v Prešove). На запрошення ректора університету (Dr.h.c. prof. PhDr. Peter Kónya, PhD.), представники Центру відвідали цей вищий навчальний заклад Словаччини.

Презентуючи університет, проф. Петер Коня відзначив, що за кількістю студентів Пряшівський університет є третім за величиною у Словацькій Республіці. Крім того, в результаті вдосконалення наукових досліджень і розробок за останні роки,  у 2016 році університет посів перше місце серед словацьких університетів у рейтингу SCImago Institutions. В університеті на високому рівні проводиться науково-дослідна діяльність; вибудована інфраструктура для наукових досліджень, на вершині якої знаходяться три центри передового досвіду, центр компетентності та пряшівська частина університецького наукового парку Technicom. При цьому, основна увага парку приділяється прикладним дослідженням в галузі інформаційних і комунікаційних технологій, електротехніки, автоматизації та систем управління, машинобудування, будівництва та екологічного інженерства.

За результатами зустрічі сторони домовилися про проведення спільних наукових заходів для науково-педагогічних працівників зі Словаччини та України.

Поширити