Тартуський медичний коледж представив нові можливості для вчених-медиків з України

Тартуський медичний коледж представив нові можливості для вчених-медиків з України

1816

11 березня 2019 року члени правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв зустрілися зі спеціалістом з міжнародних відносин Тартуського медичного коледжу Данелом Янтрою (Danel Jantra) та керівниками відділів коледжу, серед яких на зустрічі були присутні керівник відділу сестринського догляду, відділу спеціалізованого догляду та відділу акушерства Сайма Хінно (Saima Hinno), керівник відділу фізіотерапії та відділу стану навколишнього середовища Анна-Ліїса Тамм (Anna-Liisa Tamm), керівник відділу рентгенографії та відділу біомедичних наук Зінаїда Ляенелайд (Zinaida Läänelaid) та керівник  відділу професійної освіти Тійна Уусма (Tiina Uusma). Під час зустрічі сторонами було обговорено багато цікавих моментів освітнього та наукового процесу. Для членів правління Центру була проведена інформативна екскурсія Коледжем.

Тартуський медичний коледж – вищий державний заклад освіти в Естонії, спрямований на підготовку спеціалістів медичної галузі. Коледж було засновано у далекому 1811 році як школу для акушерок. В 2005 році школа отримала назву Тартуського медичного коледжу.  Наразі серед програм навчального закладу представлені акушерство, фізіотерапія, сестринський догляд, рентгенографія, біомедичні науки тощо. Основною метою Коледжу є забезпечення конкурентоспроможного, високоякісного, інноваційного та міжнародного навчання.

В рамках зустрічі сторони дійшли згоди щодо майбутнього співробітництва. Так, в межах угоди про співпрацю між Центром українсько-європейського наукового співробітництва та Тартуським медичним коледжем на жовтень цього року заплановано організацію навчального візиту для студентів та молодих вчених з України до медичного коледжу Естонії. Тартуському медичному коледжу, на думку членів правління Центру, є що представити та показати українській спільноті. Представники Коледжу зазначили, що готові ділитися набутим досвідом з українцями.

Також на зустрічі були обговорені питання, що стосуються майбутніх спільних проектів: підготовки колективних монографій та проведення міжнародних науково-практичних конференцій з медичних наук. Сторонами були запропоновані власні бачення щодо можливих форм проведення зазначених заходів, етапи роботи над ними, нюанси дистанційної співпраці тощо. Детальна інформація щодо спільних проектів буде повідомлена пізніше на сторінці «Анонси».

Не менш цікавою є пропозиція Тартуського медичного коледжу залучити до участі молодих вчених з України до міжнародної конференції з медично-санітарних наук «Здоров’я в наших руках», проведення якої заплановано на 21 листопада 2019 року до 208-річчя Коледжу. Метою конференції є сприяння взаємодії студентів і викладачів з різних галузей (охорона здоров’я, медицина, фармацевтика, фізіотерапія, біомедичні науки тощо) та країн, а також обмін науковими знаннями і досвідом. Прийом матеріалів буде здійснюватися до 15 листопада 2019 року. Центр українсько-європейського наукового співробітництва погодився виступити інформаційним партнером зазначеного наукового заходу, тож незабаром вчені-медики з України зможуть детальніше ознайомитися з умовами участі.

Поширити