Угорський Університет Мішкольца в числі міжнародних партнерів Центра українсько-європейського наукового співробітництва

Угорський Університет Мішкольца в числі міжнародних партнерів Центра українсько-європейського наукового співробітництва

2251

В рамках пошуку нових зарубіжних партнерів 18 жовтня 2018 року відбулася зустріч директора Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитра Бєлова з представниками Університету Мішкольца (Угорщина). Під час обговорення напрямів майбутньої співпраці йшлося переважно про міжнародну наукову діяльність, спрямовану на розвиток правової науки на теренах країн-сусідів (України та Угорщини).

Результатом зустрічі стало визначення спільних планів на кінець 2018 – початок 2019 року. Так, найближчим часом заплановано заснування угорського правового журналу з можливістю публікації для українських вчених. Це надасть змогу нашим науковцям публікувати свої наукові доробки у міжнародному журналі європейського рівня. На листопад-грудень поточного року заплановано проведення спільної міжнародної конференції з юридичних наук для угорських та українських вчених.

На початку 2019 року планується розпочати спільну роботу над підготовкою колективної монографії для вчених-юристів, що буде видана угорським Університетом Мішкольца за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Участь у підготовці видання стане цікавим досвідом для вчених з України. Також на початок наступного року заплановане проведення очного стажування з правових наук. Науковці та правники з України зможуть особисто відвідати Угорщину, познайомитися з історією Університету Мішкольца та пройти стажування у країні Європи.
Дізнатися детальну інформацію стосовно умов проведення зазначених вище наукових заходів можна буде на нашому сайті у рубриці «Анонси».

Поширити