В литовському місті Алітус відбулася зустріч з представниками Університету прикладних наук –...

В литовському місті Алітус відбулася зустріч з представниками Університету прикладних наук – ALYTAUS KOLEGIJA

1670

14 березня 2019 року члени правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв завітали до литовського Університету прикладних наук – ALYTAUS KOLEGIJA. Зі сторони литовського навчального закладу на зустрічі були присутні керівники відділів та факультетів Університету.

Університет прикладних наук ALYTAUS KOLEGIJA був заснований в 2000 році з прийняттям нового Закону про вищу освіту, який ввів подвійну систему вищої освіти в Литві. На базі Університету функціонують два факультети – факультет інженерії та біомедицини та факультет інформаційно-комунікаційних технологій, на яких здійснюється навчання за освітніми програмами з соціальних, технологічних та біомедичних наук. Місією Університету є розвиток академічних та професійних компетенції в галузях вивчення менеджменту і ділового адміністрування, інформатики, інженерії інформатики, транспортного машинобудування, цивільного будівництва, харчової промисловості та охорони здоров’я.

ALYTAUS KOLEGIJA співпрацює із зарубіжними вищими навчальними закладами, асоціаціями бізнесу і освіти, а також займається прикладними науковими дослідженнями в галузі соціальних, технічних, гуманітарних і фізичних наук, сприяючи розробці навчальних та наукових програм, професійній освіті для дорослих, дистанційного навчання тощо. Під час зустрічі представники Університету запросили українських вчених до участі в міжнародній конференції з прикладних досліджень «Інформаційні технології 2019: теорія, практика, інновації», проведення якої заплановано на 9 травня 2019 року. Матеріали конференції будуть опубліковані в рецензованому збірнику наукових праць «Роль вищих навчальних закладів в суспільстві: виклики, тенденції та перспективи». В рамках домовленостей про співпрацю Центр українсько-європейського наукового співробітництва виступить інформаційним партнером конференції, який буде розповсюджувати інформацію про захід серед українських науковців та вчених. Окрім цього, учасниками зустрічі були окреслені можливі шляхи подальшого співробітництва у вигляді проведення спільних міжнародних наукових проектів, проведення яких планується впродовж 2019 року. Вся детальна інформація стосовно проведення спільних наукових заходів буде розміщена на сторінці «Анонси».

Поширити