Відбулася зустріч з представниками Технічного університету в Кошице (Словацька Республіка)

Відбулася зустріч з представниками Технічного університету в Кошице (Словацька Республіка)

1780

В рамках розширення міжнародної співпраці керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва в особі доктора юридичних наук, професора Бєлова Дмитра Миколайовича на запрошення словацького університету відвідало Технічний університет у Кошице (Technická univerzita v Košiciach). Місто Кошице є одним з найбільших науково-освітніх і промислових центрів Словацької Республіки. Технічний університет у Кошице, заснований в 1952 році як Вища технічна школа, наразі є одним з провідних технічних вищих навчальних закладів Словаччини.

Зустріч відбулася під керівництвом проректора словацького університету пана Ервіна Лумнітзера (Ervin Lumnitzer), який презентував Технічний університет у Кошице як державний вищий навчальний заклад, який надає широкий спектр освітніх послуг, затребуваних як в Східній Словаччині, так і далеко за її межами. Щодо розмаїття навчальних та наукових дисциплін, цей вищий навчальний заклад є фактично єдиним центром науки не тільки в Словаччині, але й в усьому центральноєвропейському просторі.

Під час зустрічі активно обговорювалися проблеми навчання студентів технічних спеціальностей в Україні та Словаччині. Сторони висловили свої думки з приводу зміни ролі та місця вищої технічної освіти на сучасному етапі розвитку країн Європейського Союзу. Технічний університет у Кошице тісно співпрацює з провідними європейськими вузами. Одним із важливих питань, які були обговорені в процесі бесіди, було проведення спільних наукових заходів для науково-педагогічних працівників зі Словаччини та України. В результаті зустрічі сторони змогли дійти згоди щодо майбутньої співпраці.

Поширити