Науковці з України взяли участь у міжнародній конференції з психології, що відбулася...

Науковці з України взяли участь у міжнародній конференції з психології, що відбулася в Економічно-гуманітарному університеті у Варшаві

2470

Економічно-гуманітарний університет у Варшаві спільно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва (згідно з підписаним договором про міжнародне співробітництво) організували та провели Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи розвитку психології як науки в країнах ЄС та в Україні». Вчені з України долучилися до участі в дистанційній формі.

Економіко-Гуманітарний Університет у Варшаві засновано 8 травня 2001 р. і внесено до відповідного реєстру вищих навчальних закладів Республіки Польща, що регламентується Міністерством Вищої Освіти і Науки Польщі. Університет надає освіту в галузях гуманітарних, економічних і правових наук.

Факультет психології є найбільшим науковим відділом університету. В останньому Рейтингу ВНЗ Польщі, підготовленому редакцією журналу «Perspektywy» та журналу «Rzeczpospolita», факультет психології отримав відзнаку від журі, а у категорії «Психологія» отримав п’яте місце в країні. Результати вищевказаних рейтингів підтверджують відмінну репутацію, яку факультет психології отримав в результаті оцінювання наукових закладів Міністерством науки і вищої освіти. Експерти Міністерства присудили Економіко-Гуманітарному Університеті у Варшаві друге місце серед усіх університетів (державних та недержавних), що займаються дослідженнями в сфері психології.

В рамках проведеної конференції були представлені наступні секції, за якими були розподілені доповіді учасників: загальна психологія; психологія особистості; педагогічна та вікова психологія; соціальна психологія; психологія соціальної роботи; історія психології; організаційна психологія; юридична психологія; економічна психологія; медична психологія; спеціальна психологія.

У збірнику опубліковано тези як українських, так і польських учених. В рамках програми проведення конференції була передбачена підготовка учасниками не лише тез доповідей, а й створення візуальних презентацій. На платформі офіційного сайту Економічно-гуманітарного університету у Варшаві була створена окрема сторінка, на якій розміщені презентації учасників конференції. Вони знаходяться у вільному доступі за посиланням prospectspsychology.vizja.pl, тож усі охочі можуть їх переглянути.

Усіх учасників конференції з України буде забезпечено збірником тез конференції та сертифікатом про участь. Учасники конференції матимуть можливість презентувати збірник матеріалів і сертифікат як підтвердження участі у міжнародній конференції, що відбувалась у країні, яка входить до Європейського Союзу.

Збірнику тез буде присвоєно ISBN (міжнародний стандартний номер книги) європейським видавництвом. Сертифікат є документом, який підтверджує участь у роботі наукової конференції (конгресу, симпозіуму, семінару), проведеної у країні, що входить до ЄС, відповідно до п. 5.2, 7.3 розділу 2 Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 14 січня 2016 року № 13.

Програма Улам: чудова можливість для вчених з України отримати науковий досвід в одному з провідних університетів Польщі

Польське національне агентство з академічних обмінів (NAWA) оголосило про нову програму для майбутніх дослідників: Програму Улам (the Ulam Programme). Мета Програми Улам – допомогти іноземним дослідникам розвинути свою кар’єру за рахунок посилення міжнародної мобільності, а також дозволить їм налагодити наукову співпрацю з провідними інститутами в Польщі.

Економічно-гуманітарний університет у Варшаві особливо зацікавлений у прийомі талановитих, перспективних вчених з України, які спеціалізуються в галузі психології. Кандидат повинен володіти англійською мовою принаймні на комунікативному рівні і бути готовим до навчання та досліджень в польському університеті. Вчений може подати заявку на перебування від 6 до 24 місяців. Щомісячна стипендія для покриття заробітної плати та витрат на проживання становить близько 10 000 злотих на місяць, що становить близько 2 300 євро/місяць.

Центр українсько-європейського наукового співробітництва готовий забезпечити підтримку з боку авторитетного польського університету.  Для початкової перевірки можливості участі у Програмі та ознайомлення з детальними умовами необхідно заповнити заявку за цим посиланням.

Поширити