Українські науковці взяли участь у написанні колективної монографії, підготовленої Університетом Марії Кюрі-Склодовської

Українські науковці взяли участь у написанні колективної монографії, підготовленої Університетом Марії Кюрі-Склодовської

1711

Завдяки спільній праці Центру українсько-європейського наукового співробітництва та Університету Марії Кюрі-Склодовської, що знаходиться у Польщі, була підготовлена колективна монографія на тему «Розвиток та модернізація педагогічних та психологічних наук: досвід Польщі та перспективи України», що вийшла друком у жовтні 2017 року.

Університет Марії Кюрі-Склодовської – один з найбільших, найвідоміших та найпрестижніших державних університетів Польщі, заснований 23 жовтня 1944 року. На даний момент в університеті навчається понад 20 тис. студентів на трьох освітніх рівнях: бакалаврат, магістратура, аспірантура. Щороку університет входить за рейтингом в десятку найбільш престижних навчальних закладів Польщі. ВНЗ має 11 факультетів, в яких нараховується 39 напрямків та понад 120 спеціальностей.

Видання являє собою результат праці колективу авторів, об’єднаних спільною ідеєю представити підсумки своїх досліджень щодо розвитку педагогічних та психологічних наук. Монографія містить матеріали українською, російською, польською та англійською мовами. У написанні колективної монографії взяли участь науковці, викладачі та аспіранти, серед яких доктор психологічних наук, професор Велитченко Л. К., який підготував статтю на тему ««Развертывание» как общий принцип осуществления психического», доктор педагогічних наук, доцент Грицай Н. Б. зі статтею «Методична підготовка майбутніх учителів біології в університетах Польщі та України: компаративний аналіз», доктор педагогічних наук Вихрущ В. О. та кандидат педагогічних наук Гуменюк С. В., що представили статтю на тему «Техноматичний підхід до формування продуктивного педагогічного мислення майбутніх учителів фізичної культури засобами інноваційних технологій» та інші.

Монографія була видана європейським видавництвом “Izdevnieciba “Baltija Publishing” (м. Рига, Латвія) з присвоєнням їй UDC та номера ISBN, що дало можливість авторам взяти участь у колективній науковій праці, опублікованій у країні Європейського Союзу. Кожен співавтор видання отримав сертифікат про участь у написанні колективної монографії.

Поширити