Розпочався курс лекцій у межах підвищення кваліфікації від Полтавського державного аграрного університету

Розпочався курс лекцій у межах підвищення кваліфікації від Полтавського державного аграрного університету

564

Проведено першу з трьох онлайн-лекцій на платформі Zoom у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Креативні підходи та методи активізації навчальної діяльності здобувачів вищої освіти», організаторами якого є Полтавський державний аграрний університет та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він привітав учасників із початком курсу та передав далі слово проректору з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку доктору історичних наук, професору Шараварі Тамарі Олексіївні, яка долучилася до вступних побажань.

Спікером сьогоднішньої лекції була Сазонова Тетяна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної Полтавського державного аграрного університету.

Вона прочитала лекцію на тему «Методи розвитку критичного мислення, комунікативних навичок і вміння працювати в команді у здобувачів вищої освіти».

Під час лекції були розглянуті такі питання:

  • причини зниження мотивації до навчання;
  • наслідки зниження мотивації до навчання;
  • сутність поняття «критичне мислення»;
  • принципи та розвиток критичного мислення;
  • необхідність розвивати критичне мислення;
  • етапи критичного мислення;
  • ментальні карти та шляхи їх використання;
  • розвиток навичок командної взаємодії тощо.

Отже, під час наукового заходу було розглянуто методи розвитку у здобувачів вищої освіти критичного мислення, комунікативних навичок і вміння працювати в команді. Наприкінці лекції відбулося жваве обговорення.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації відбудеться 24 жовтня о 14:30.

Поширити