Єгор Назимко взяв участь у проєкті UNICOM у межах програми Erasmus+

Єгор Назимко взяв участь у проєкті UNICOM у межах програми Erasmus+

384

У Лундському університеті (м. Лунд, Королівство Швеція) триває робота в межах проєкту UNICOM (програма Erasmus+). Лундський університет, історія якого починається в 1425 році, є одним із найстаріших університетів Північної Європи. Він належить до 100 найкращих університетів світу, а його академічна родина налічує 21 тисячу студентів та 6 тисяч співробітників.

На цій події був присутній голова Донецького обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва, перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Єгор Сергійович Назимко.

Він презентував Донецький державний університет внутрішніх справ, Центр українсько-європейського наукового співробітництва та сучасні проєкти, які він реалізує в межах третьої місії, а також окремі перспективні напрями взаємодії університету і громад в Україні.

Досвід дослідників, які об’єднали 14 закладів вищої освіти Королівства Швеція в розвитку гуманітарної місії університетів на користь громад, є одним із найбільш яскравих і прогресивних, його частина має перспективи імплементації в українських закладах освіти.

Протягом роботи в межах зазначеного проєкту було розглянуто шведський досвід кооперації університетів щодо проведення наукових досліджень, презентовано наукові проєкти, до яких можуть долучитися українські університети, а також механізми такої співпраці. Окремим блоком питань були комунікативні та медіастудії Лундського університету.

Загалом захід пройшов на найвищому рівні, дослідники мали можливість не тільки збагатити свої знання, а й поширити власний досвід серед наукової спільноти, до якої входять представники різних країн світу.

Поширити