Завершився лекційний курс у межах підвищення кваліфікації із супроводу розвитку дітей

Завершився лекційний курс у межах підвищення кваліфікації із супроводу розвитку дітей

522

Відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Питання супроводу розвитку дітей раннього віку як освітній компонент підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності 012 “Дошкільна освіта”», організаторами якого були Український державний університет імені Михайла Драгоманова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером заходу була Тетяна Гурковська, голова відокремленого підрозділу в м. Києві ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», тренер ЮНІСЕФ за програмою «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

Вона ознайомила слухачів із цікавою темою «Адаптація до дитячого садка. Чинники, що полегшують процес пристосування до умов дошкільного закладу».

Під час лекції спікерка висвітлила чинники, що полегшують та ускладнюють процес пристосування до умов дитячого садка, а саме: готовність батьків і поінформованість дитини, фізіологічний комфорт, побутову самостійність, рівень психологічного розвитку, коло спілкування, індивідуально-типологічні особливості дитини. Також вона розповіла аудиторії про те, як говорити з батьками і про що саме, представила на конкретних прикладах, із чого починається адаптація, за яких обставин не варто віддавати дитину до дитячого садка, вказала на інші гострі моменти адаптації тощо.

Курс лекцій був дуже цікавим та інформативним для всіх, хто займається питаннями супроводу розвитку дітей раннього віку. Завдяки зв’язку з практикою він також є корисним для батьків дітей відповідного віку.

Дякуємо всім, хто долучився до наукової події!

Поширити