За активного сприяння ЦУЄНС завершено курс лекцій з права

За активного сприяння ЦУЄНС завершено курс лекцій з права

348

За активного сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Правова компетентність в еру цифрової трансформації». Курс був організований Одеським державним університетом внутрішніх справ та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікер – Ігор БИКОВ, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу Одеського державного університету внутрішніх справ, яка працює над темою «Використання відкритих джерел інформації (OSINT) у сфері безпеки держави: технології, виклики та перспективи».

Свою доповідь лектор присвятив дослідженню механізму отримання розвідувальної інформації з відкритих джерел (OSINT) як перспективного інструмента контролю за лобістською діяльністю в контексті державної безпеки. Автором проаналізовано як вітчизняні, так і зарубіжні підходи до розуміння процесу отримання розвідувальної інформації з відкритих джерел та запропоновано власне визначення OSINT. Окрему увагу присвячено класифікації джерел, які можуть бути використані в OSINT. Лектор розповів аудиторії про «активний» та «пасивний» OSINT та цикл OSINT-розслідувань тощо.

У кінці лекції спікер зробив висновок, що робота з OSINT – це нескінченний процес навчання, який слідує останнім розробкам у сфері цифрової інформації, платформ, джерел і методів.

Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!

Поширити