Лекція Миті Великоні в Ужгородському національному університеті

Лекція Миті Великоні в Ужгородському національному університеті

282

В Ужгородському національному університеті відбулась цікава зустріч доктора філософії, професора культурології, керівника Центру культурологічних і релігійних досліджень Люблянського університету Миті Великоні зі студентами факультету міжнародних економічних відносин.

В рамках зустрічі Митя Великоня прочитав лекцію на тему «Політичні аспекти пост’югославського культурного простору». Під час лекції автор також презентував свої наукові надбання. Зокрема, книгу «Зображення незгоди: політичні графіті та вуличне мистецтво постсоціалістичного переходу», видана у Видавничому домі «Гельветика», та інші.

Організатором зустрічі виступив голова Закарпатського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва, декан факультету міжнародних економічних відносин ДВНЗ «Ужгородський національний університет», доктор політичних наук, професор Микола Палінчак.

Основні сфери його досліджень включають центральноєвропейські та балканські політичні ідеології, субкультури та культуру графіті, колективну пам’ять та постсоціалістичну ностальгію.

Остання монографія доктора Миті Великоні англійською мовою — «Rock’n’Retro – New Yugoslavism in Contemporary Slovenian Music». Також варто зазначити, що він є співавтором книги сербською мовою «Celestial Yugoslavia: Interaction of Political Mythologies and Popular Culture», а також співавтором і співредактором книги «Post-Yugoslavia – New Cultural and Political Perspectives». За свої досягнення він отримав чотири національні та одну міжнародну премію. Крім того, він був запрошеним дослідником за програмою Фулбрайта в Rosemont College у Філадельфії і науковим співробітником Нідерландського інституту передових досліджень у Вассенаарі тощо.

Поширити