Конференція керівників навчальних закладів пожежної служби країн Європейського Союзу «EFSCA 2024»

Конференція керівників навчальних закладів пожежної служби країн Європейського Союзу «EFSCA 2024»

150

Голова відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, т.в.о. проректора з науково-дослідної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, професор, доктор технічних наук Василь Попович та начальник відділу міжнародного співробітництва Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Олександр Святкевич взяли участь у щорічній Конференції та Генеральній Асамблеї керівників навчальних закладів пожежної служби країн Європейського Союзу – EFSCA 2024, яка відбулася 11–12 червня 2024 р. в Університеті пожежної служби Республіки Польща, м. Варшава.

У цьогорічних заходах Асоціації взяли участь 43 представники навчальних закладів пожежної служби із 21 країни ЄС, а також по 1 представнику з Генерального директорату цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄС (DG ECHO) у м. Брюссель та Європейської федерації офіцерів пожежної служби (FEU – Federation of European fire officers).

Головною метою конференції було обговорення спільних ініціатив та можливостей міжнародного співробітництва як основного інструменту, що сприяє підвищенню якості навчання, тренінгів та виробленню єдиних стандартів підготовки особового складу пожежно-рятувальних служб Євросоюзу.

Формат конференції передбачав дві частини активностей: у першій частині відбулися виступи та презентації представників; друга частина передбачала участь делегацій у чотирьох тематичних воркшопах, під час яких відбулись активні дискусії.

Другого дня відбувся візит делегацій EFSCA до Навчально-тренувального центру Університету пожежної служби Республіки Польща, який розташований у м. Новий Двір Мазовецький. У ході візиту делегати ознайомилися з функціональними можливостями тренінгових майданчиків центру та мали змогу спостерігати за роботою міжнародних команд інструкторів, які прибули для участі в XVII Міжнародному тренінгу з порятунку «Fenix 2024».

 

Поширити