На платформі ZOOM розпочалися лекції дизайн-мислення в освітній діяльності

На платформі ZOOM розпочалися лекції дизайн-мислення в освітній діяльності

168

Сьогодні, 15 березня, відбулася перша із трьох запланованих онлайн-лекцій, що присвячені темі «Дизайн-мислення в освітній діяльності». Організовано цей захід завдяки Полтавському державному аграрному університету та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

На початку заходу зі вступним словом виступив Галич Олександр Анатолійович – кандидат економічних наук, професор, ректор Полтавського державного аграрного університету, голова організаційного комітету. Також до вітального слова приєдналась Вакуленко Юлія Валентинівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент, керівник Навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Полтавського державного аграрного університету.

Спікером наукового заходу виступила Медвідь Вікторія Юріївна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Полтавського державного аграрного університету. Тема сьогоднішньої онлайн-лекції – «Вступ до дизайн-мислення».

Дизайн-мислення (Design Thinking) — це метод, який забезпечує засади підходу до розв’язання проблем, що враховують потреби користувачів, їхній досвід та навіть емоції. Цей підхід використовується в бізнесі, технологіях, медицині та інших галузях, де важливо покращення користувацького досвіду.

Під час сьогоднішньої лекції лекторка розповіла усе, від теорії до практики, і безпосередньо показала, як ведеться розробка з урахуванням принципів дизайну-мислення. Цей процес поділений на певні етапи. Їх налічується п’ять. Протягом лекції детально розглянуто кожен етап, а саме: емпатія, фокусування, генерація ідей, прототипування, тестування, Дизайн-мислення та UI/UX-дизайн тощо.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція відбудеться 16 липня, о 14:30.
Дякуємо всім учасникам наукового заходу за активну участь!

Поширити