За підтримки ЦУЄНС відбулась лекція в межах науково-педагогічних стажувань

За підтримки ЦУЄНС відбулась лекція в межах науково-педагогічних стажувань

66

Відбулася онлайн-лекція англійською мовою в межах науково-педагогічних стажувань, що проходять на базі Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA).

Відкрив цей захід доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників наукової бесіди та акцентував увагу на важливості та значущості міжнародних зв’язків для розвитку науки.

Спікером події була Вікторія Рященко, доктор економічних наук, професор, експерт Академії наук Латвії, директор навчальної програми «Бізнес-адміністрування» Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA). Тема її лекції: «Цифрова трансформація в онлайн-освіті».

У сучасному світі цифрові технології мають величезний потенціал для трансформації різних сфер життя, включаючи освіту.

Втім, є ряд значних проблем, пов’язаних з ефективним упровадженням цифрової трансформації в освітній сектор. Однією з ключових проблем є відставання у використанні сучасних технологій в освітніх закладах, що впливає на якість освіти та підготовку молоді до вимог сучасного ринку праці.

Під час лекції розглянуто ключові аспекти впровадження цифрових технологій у сучасну освітню систему, аналізуються ініціативи та політичні документи, спрямовані на покращення якості освіти через використання сучасних цифрових ресурсів, підкреслюється важливість цифрової трансформації освіти в контексті викликів ХХІ століття. Зокрема, акцентується увага на ролі вчителів у цифровій трансформації та необхідності їхнього постійного професійного розвитку.

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході!

Поширити