Відбулась друга лекція у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації із професійного розвитку

Відбулась друга лекція у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації із професійного розвитку

187

Відбулась друга лекція в межах підвищення кваліфікації на тему «Професійний розвиток, удосконалення загальних і професійних компетентностей викладачів вищої школи».

Сьогоднішня лекція мала назву «Розвиток soft skills майбутніх фахівців як запорука здобуття якісної вищої освіти». Лекцію прочитала Оксана Філоненко, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки та спеціальної освіти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Протягом лекції спікерка розповідала про основні методи розвитку soft skills, такі як: самонавчання – самостійне вивчення інформації про моделі успішної поведінки; пошук зворотнього зв’язку про успішність своєї поведінки в аспекті розвитку конкретного досвіду; навчання на досвіді інших, робота з наставником; фонові тренінги – вправи, розвиваючі певні компетенції; кейс-методи; поєднання навчання та професійної діяльності (дуальна освіта) тощо.

Таким чином, найбільш практиковані технології розвитку soft skills у майбутніх фахівців з інформаційних систем та технологій у навчальній та позанавчальній (за умови он-лайн та оф-лайн навчання) діяльності можна виділити поряд з традиційними педагогічними технологіями такі: проєктної діяльності, проблемного навчання та створення предметно-розвивального середовища.

Ми нагадуємо, що наступна онлайн-зустріч відбудеться 15 серпня, о 14:30.
Зустрінемось у Zoom!

Поширити