Продовжується курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з інноваційних підходів у викладанні...

Продовжується курс онлайн-лекцій у межах підвищення кваліфікації з інноваційних підходів у викладанні права

55

Відбулася друга із трьох запланованих онлайн-лекцій, що присвячена темі «Інноваційні підходи у викладанні права: міжнародні стандарти, економічна інтеграція та цифровий розвиток». Організаторами події є Донецький державний університет внутрішніх справ та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікеркою заходу виступила Сінькевич Олена Василівна – доктор юридичних наук, професор, професор кафедри конституційного права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Лекція була присвячена темі «Еволюція національного законодавства: імплементація міжнародних стандартів (на прикладі законодавства про національні меншини)».

Лекторка розповіла про конституційно-правове регулювання статусу національних меншин в Україні, розкрила особливості еволюції чинного законодавства в цій сфері, визначила міжнародні стандарти захисту національних меншин та підкреслила їхню роль у виконанні Україною своїх міжнародних зобов’язань, зокрема у співробітництві з Радою Європи та Європейським Союзом.

Підсумовуючи, можна зазначити, що лекція була досить цікавою та корисною для аудиторії, всі учасники отримали багато нової інформації.

Наступна лекція відбудеться 21 серпня о 14.30.
Щиро дякуємо всім, хто долучився до лекції в ZOOM!

Поширити