За підтримки ЦУЄНС проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань

За підтримки ЦУЄНС проведено лекцію в межах науково-педагогічних стажувань

50

27 вересня 2024 року відбулась лекція в  межах науково-педагогічних стажувань із Куявським університетом у Влоцлавеку.

Лекція відбулась на тему «Leadership Excellence – a coaching path» («Досконалість лідерства – шлях коучингу»).

Спікером на цьому науковому заході була магістр Джоанна Скиба, експерт в галузі освіти та електронного навчання для дорослих (Республіка Польща).

Під час лекції спікерка розповіла, що сучасна освіта ставить нові завдання, пов’язані не тільки з навчанням, але і з розвитком нових компетентностей. Якість модернізації сучасної вищої освіти багато в чому залежить від характеру впровадження інноваційних процесів і визначається особливостями такої інновації, інноваційним потенціалом середовища і педагогічного колективу. За таких умов педагог зобов’язаний знаходити, опановувати й адаптувати нові знання, щоб потім навчити цього своїх учнів. Своєю чергою здобувачі освіти повинні сприймати ці знання активно, інакше у них не сформуються навички самоосвіти, які на сьогодні сприймаються чи не єдиною стійкою особистісною конкурентною перевагою.

Мета лекції полягала у дослідженні практичного використання складників коучінгового навчання в діяльності педагога професійного навчання, умінні генерувати креативні рішення здобувачів, коли виникають нові цілі мотивувати їх до пошуку оригінальних шляхів досягнення мети тощо.

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у науковому заході ЦУЄНС!

Поширити