На платформі ZOOM розпочалися лекції в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації із професійного...

На платформі ZOOM розпочалися лекції в межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації із професійного розвитку

46

Сьогодні, 18 жовтня, відбулася перша із трьох запланованих онлайн-лекцій, що присвячені темі «Професійний розвиток, удосконалення загальних і професійних компетентностей фахівців у сфері фізичної культури і спорту». Організовано цей захід завдяки Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

На початку заходу зі вступним словом виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв. Він подякував Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка за співпрацю та передав слово лекторці.

Спікеркою заходу виступила Олена Маркова, кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. декана факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Тема її лекції мала назву «Соціальна справедливість у фізичній культурі і спорті». За словами лекторки соціальна справедливість – є основним принципом мирного та успішного життя, її не можна досягнути в умовах масових порушень прав  і основних свобод людини. Тільки широкомасштабне, стійке економічне зростання є необхідною умовою забезпечення соціального розвитку і соціальної справедливості.

Під час лекції було розглянуто такі питання:

  • соціальна справедливість;
  • явище глобалізації;
  • маргіналізація;
  • «гендерна рівність»;
  • складові соціальної справедливості у школі;
  • впровадження соціальної справедливості у фізичному вихованні школярів;
  • усвідомлення власної упередженості;

Таким чином, можна сказати, що питання розвитку фізичної культури і спорту в країні, їх ролі та функції завжди будуть актуальними.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція відбудеться 25  жовтня, о 14:30.
Дякуємо всім учасникам наукового заходу за активну участь!

Поширити