Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва взяли участь у святкуванні важливої події...

Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва взяли участь у святкуванні важливої події наукової спільноти Румунії – «ХXIX–ті академічні дні Араду»

1453

На запрошення ректора Західного університету ім. Васіле Голдіша в м. Арад (Румунія) Коралії Адіни Которачі та декана юридичного факультету Даніела Берлінгера представники Центру українсько-європейського наукового співробітництва 8–9 травня взяли участь у святкуванні важливої події наукової спільноти Румунії – «ХXIX–ті академічні дні Араду». Цьогорічне святкування було присвячено пам’яті професора Аурела Арделяна, який був засновником Західного університету ім. Васіле Голдіша та значну частину свого життя присвятив розвитку даного вищого навчального закладу. В конференції взяли участь науковці з Болгарії, Бутана, Грузії, Італії, Румунії, Словаччини, Угорщини, України.

З урочистою промовою на святкуванні виступив директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитро Бєлов, який привітав учасників конференції та висловив сподівання на подальшу якісну співпрацю.

В свою чергу, під час зустрічі, директор Центру запросив румунських вчених до участі у Міжнародній науково-практична конференції, присвяченій святкуванню 5-річчя заснування наукового журналу «Visegrad Journal on Human Rights».

Сторонами було домовлено про можливість проведення стажувань на базі Західного університету ім. Васіле Голдіша для вчених з українських ВНЗ. Крім того, керівництво університету в м. Арад висунули ідею про необхідність залучення студентів обох країн до програми обміну.

 

Поширити