Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва з робочим візитом відвідали польське видавництво...

Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва з робочим візитом відвідали польське видавництво «Adam Marszałek Publishing»

1809

Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв з робочим візитом відвідали польське видавництво «Adam Marszałek Publishing». Зустріч відбулася з президентом видавничої групи «Marszałek Publishing Group» Адамом Маршалеком (dr Adam Marszałek) та секретарем VII Міжнародного азіатського конгресу Бартошем Плоткою (dr Bartosz Płotka).

В межах зустрічі було оговорено участь українських вчених у VII Міжнародному азіатському конгресі, який відбудеться 20–22 травня 2020 року у місті Торунь. Міжнародний азіатський конгрес – найважливіша наукова, культурна подія, присвячена Азії в Центральній Європі. Він об’єднує дослідників, експертів, політиків, дипломатів і підприємців протягом дванадцяти років. З 2017 Конгрес супроводжується спеціальними панелями, присвяченими співпраці науки і бізнесу і представленням умов ведення бізнесу в азіатських країнах.

Член Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв виступив з ініціативою створення в рамках VII Міжнародного азіатського конгресу окремої панелі, присвяченої питанню місця України в сучасному світі. В заході візьмуть участь близько 40 вчених з України. Модераторами виступлять відомі вчені з України, Польщі та Азії.

Не менш важливим підсумком зустрічі стало оголошення щодо входження Видавничого дому «Гельветика», директором якого є член Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко до польської видавничої групи «Marszałek Publishing Group», що сприятиме розширенню можливостей українського видавництва за кордоном загалом, та  у Польщі зокрема.

Поширити