Члени Правління ЦУЄНС стали гостями фестивалю «Українські барви прикордоння» (м. Бранево, Республіка...

Члени Правління ЦУЄНС стали гостями фестивалю «Українські барви прикордоння» (м. Бранево, Республіка Польща)

1850

Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв відвідали українсько-польське свято під назвою «Українські барви прикордоння», який проходив 18-19 жовтня у місті Бранево (Республіка Польща). Завдяки участі у масовому заході членами Правління ЦУЄНС були здобуті нові знайомства та відкриті нові можливості для співпраці.

«Українські барви прикордоння» – фестиваль, який з 2015 року щороку відбувається у польському місті Бранєво (Вармінсько-Мазурське воєводство) в Браневському центрі культури. В рамках фестивалю відбуваються концерти, вистави, проекція фільмів i вечірка-забава під українсько-польську музику. Захід отримує дофінансування з бюджету Браневського повіту. Цього року в рамках програми фестивалю були виступи гурту Ave Maria (м. Івано-Франківськ, Україна), Леоніда Бедруня (м. Ковель, Україна), гурту Sova (м. Гданськ, Республіка Польща).

Під час відвідання фестивалю Члени Правління Центру українсько-європейського наукового співробітництва Олег Головко та Михайло Віхляєв мали чудову нагоду поспілкуватися з першим заступником директора з науки та міжнародної співпраці, доцентом кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» к.політ.н., доцентом Олександром Горбачем, а також з директором польського видавництва «Bookmarked Publishing & Editing» Kamil Sygidus, мером міста Бранево (Браневський повіт Вармінсько-Мазурського воєводства) Tomasz Sielicki та мером міста Мілаково (Острудзький повіт Вармінсько-Мазурського воєводства) Krzysztof Szulborski, з якими вони дійшли домовленостей щодо майбутньої співпраці. Так, на майбутнє заплановано спільну організацію зимових та літніх шкіл в Вармінсько-Мазурському воєводстві для викладачів, аспірантів та магістрантів українських закладів вищої освіти, які об’єднають в собі три цільові напрями – науку, бізнес та політику. Окрім цього, на травень 2020 року заплановано проведення форуму з попередньою назвою «Intermarium». Більш детальна інформація стосовно нових напрямів діяльності та нових міжнародних проектів Центру українсько-європейського наукового співробітництва буде повідомлена пізніше на сторінці «Анонси».

Поширити