Директор із розвитку ЦУЄНС взяла участь у Міжнародній програмі «Наукова еліта України»

Директор із розвитку ЦУЄНС взяла участь у Міжнародній програмі «Наукова еліта України»

341

21 грудня 2023 року в Палаці культури і мистецтв (м. Львів) проведено Міжнародну програму «Наукова еліта України», метою якої було представлення іміджу вітчизняних наукових досягнень ученими різних галузей.

Захід проводився за підтримки та участю Комітету Верховної Ради України з питань науки, освіти та інновацій, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Української федерації вчених, Спілки освітян України, вищих навчальних закладів та інших державних структур і громадських об’єднань.

У сучасному світі наука є стратегічним ресурсом розвитку. Нові знання й інновації, в основу яких покладено наукові здобутки та високотехнологічні рішення, визначають соціально-економічні перспективи кожної держави. Тому для України підтримка науки і вчених завжди є ключовим пріоритетом.

Під час урочистої церемонії виступили такі почесні гості:

  • Семиноженко Володимир Петрович – академік Національної академії наук України, двічі лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки та Міжнародної премії в галузі ядерної фізики, громадський і політичний діяч, голова Української федерації вчених, член президії Федерації роботодавців України;
  • Грищук Оксана Вікторівна – доктор юридичних наук, професор, суддя Конституційного Суду України, професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету імені Івана Франка;
  • Зиновій Теодорович Назарчук – академік Національної академії наук України, голова Західного наукового центру Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України;
  • Візняк Юрій Ярославович – доктор економічних наук, генеральний директор Львівського палацу мистецтв;
  • Головко Катерина Володимирівна – доктор юридичних наук, професор, директор із розвитку Центру українсько-європейського наукового співробітництва, професор кафедри конституційного і адміністративного права Національного авіаційного університету;
  • Пилипенко Володимир Пилипович – почесний консул Литовської Республіки, директор Навчально-наукового інституту міжнародного права Львівського університету бізнесу і права.

Загалом у заході взяли участь понад сто вітчизняних і зарубіжних учених, які зробили вагомий внесок у розвиток науки. В урочистій атмосфері їм було вручено заслужені нагороди: Орден «Науковець року 2023», Почесну грамоту «За вагомі здобутки та особистий внесок у розвиток України» та книгу пошани «Наукова еліта України».

Серед нагороджених була директор із розвитку Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Катерина Головко.

Для Катерини Головко важливо залишити свій слід в історії завдяки власним відкриттям, ґрунтовним напрацюванням. Саме тому вона ініціює проведення різних очних заходів і долучається до них. Зокрема, з-поміж таких заходів можна назвати VІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Третій рівень освіти в Україні: становлення та тенденції», VІII Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми розвитку українського та зарубіжного мистецтв: культурологічний, мистецтвознавчий, педагогічний аспекти». Також Катерина Головко взяла участь у книжкових благодійних виставках-інсталяціях «З колекції дарунків 2021–2022», «З колекції дарунків 2022–2023», у міжнародних наукових конференціях за кордоном, зокрема “Development of legal science: choice mechanisms and priorities implementation” (Сніна, Словаччина), “Omul, criminologia, știința” (Кишинів, Молдова), “Sustainable regional development: Economic, Management, Legal and Technological Opportunities 2023” (Клайпеда, Литва), а також у тренінгу “Editorial School for Journal Editors” (Варшава, Польща) з метою підвищення рівня та статусу наукових журналів для їх успішної інтеграції в наукометричну базу даних Scopus.

Також варто зазначити, що Катерина Головко активно презентує діяльність Центру українсько-європейського наукового співробітництва, який входить до структури Видавничої групи «Гельветика», на вітчизняній і закордонній аренах, зокрема в Литві (Клайпеда), Польщі (Сопот, Торунь), Латвії (Рига), задля подальшого розвитку освіти й науки.

Вітаємо наших науковців та пишаємося їхніми високими досягненнями! Бажаємо успіхів!

Поширити