Директор ЦУЄНС Дмитро Бєлов відвідав круглий стіл у Києві на тему «Стандарти...

Директор ЦУЄНС Дмитро Бєлов відвідав круглий стіл у Києві на тему «Стандарти інструментів блокчейну»

1988

11 грудня 2019 року в Києві у приміщенні Міжнародного конгрес-центру «Український дім» відбувся круглий стіл Науково-дослідного центру правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру на тему «Стандарти інструментів блокчейну», у якому взяли участь представники Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитро Бєлов та Ірина Арістова.

Круглий стіл пройшов за підтримки Національної академії правових наук України, громадської організації «Науково-дослідний центр правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру» та компанії Simcord. Модераторами круглого столу були представники Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Микола Кучерявенко та Євген Смичок, а також Генеральний директор компанії Simcord Олександр Кудь.

Діяльність Науково-дослідного центру правових рішень в сфері застосування технологій розподіленого реєстру, який був ініціатором проведення круглого столу, спрямована на розроблення й систематизацію термінології, категоріального апарату нормативно-правових актів, що регулюють технологію блокчейну в Україні, а також на впровадження технології блокчейну в державному управлінні.

На засіданні відбулося обговорення основних принципів функціонування технології блокчейну, правової природи токена блокчейну та його регулювання, а також проблем наявних підходів до визначення основних інструментів блокчейну і їх впливу на формування нормативно-правової бази. Крім того, учасниками були визначені подальші кроки з розроблення та впровадження нових законодавчих ініціатив і нормативної документації для розвитку в Україні ринку інформаційних ресурсів, товарів і послуг на базі технологій розподіленого реєстру.

Отримати детальну інформацію про подію, учасників та основні теми виступів дискусії можна за посиланням: https://www.blockchainukraine.org.

На завершення засідання круглого столу «Стандарти інструментів блокчейну» був підписаний підсумковий протокол, у якому закріплені рішення щодо імплементації технології блокчейну в Україні.

Центр висловлює особливу подяку доктору юридичних наук, професору Арістовій Ірині Василівні за сприяння участі Центру українсько-європейського наукового співробітництва в цьому заході.

Поширити