Друга онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації з емоційного вигорання

Друга онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації з емоційного вигорання

334

Відбулась друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Професійне та емоційне вигорання учасників освітнього процесу під час кризових і трансформаційних процесів» на онлайн-платформі Zoom.

Лекцію прочитала кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної роботи, психології та соціокультурної діяльності імені Т. Сосновської НРЗВО «Кам’янець-Подільський державний інститут» Жиляк Наталія Вікторівна.

Сьогоднішня лекція мала назву «Самодопомога у важкі часи: профілактика емоційного вигорання». Лекцію було розпочато з терміна «емоційне вигорання», де спікерка пояснила, що це синдром, який розвивається на тлі неперервного впливу на людину стресових ситуацій і призводить до інтелектуальної, душевної і фізичної перевтоми та виснаження. Поняття «синдром емоційного вигорання» було введено в медицину на початку 70-х років. Відомий американський психолог Христина Маслач додала «жорстке» формулювання цього поняття: «Виснаження – це плата за співчуття». Далі було розглянуто такі питання, як симптоми професійного вигорання, стадії емоційного вигорання, фактори роботи, які сприяють настанню емоційного вигорання, наслідки емоційного вигорання тощо. Також було надано практичні поради щодо профілактики емоційного вигорання, які під силу кожному.

Таким чином, завдяки такій дуже цікавій та інформативній лекції учасники почерпнули для себе знання, як впоратися з емоційним вигоранням.

Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція в межах підвищення кваліфікації відбудеться 26 січня, о 14:30.

Поширити