IІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція з розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції

IІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція з розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції

199

26 квітня 2024 року у Донецькому державному університеті внутрішніх справ відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Актуальні аспекти розвитку STEAM-освіти в умовах євроінтеграції».

Її мета – обговорення актуальних питань впровадження STEAM-технологій в освітній процес закладів освіти різного рівня та профілю.

У роботі конференції взяли участь понад 374 науковця та освітянина з 193 освітніх та наукових закладів України різного рівня та профілю, а також провідні науковці Університету Флориди (США), Опольського університету (Польща), Університету прикладних наук ISMA (Латвія), Університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (Німеччина), Люблінського технічного університету (Польща).

До конференції долучився також доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Юрійович Віхляєв.

Практики презентували власний досвід щодо розв’язання проблемних питань розвитку та впровадження STEAM-технологій, а саме: світового досвіду та перспектив викладання навчальних дисциплін в контексті засад STEAM-освіти; STEAM-технології навчання в закладах вищої освіти; теоретико-методологічні аспекти формування soft skills в процесі навчання здобувачів та здобувачок в закладах освіти; використання освітніх платформ для організації міжнародної проєктно-дослідницької STEAM-діяльності; комунікація в сфері гендерного напряму в контексті STEAM-освіти; забезпечення якості вищої освіти в контексті глобальних перспектив формування інноваційного європростору тощо.

Дякуємо всім учасникам наукового заходу!

Поширити