На базі Литовського бізнес-коледжу успішно проведено онлайн-лекцію у межах науково-педагогічних стажувань

На базі Литовського бізнес-коледжу успішно проведено онлайн-лекцію у межах науково-педагогічних стажувань

414

За активної підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва відбулась онлайн-лекція у межах науково-педагогічних стажувань, що проходять на базі Литовського бізнес-коледжу.

Зі вступним словом розпочав лекцію директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва, доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв. Він підкреслив необхідність міжнародної співпраці, адже саме завдяки їй збільшується ефективність навчання та різноманітність форм набуття освіти.

Спікером заходу була Аеліта Скарбалене – к.н., доц., старший науковий співробітник та член Національної ради охорони здоров’я Литви. Спеціалізується на питаннях якості медичної допомоги та психосоціальних аспектів охорони здоров’я (лідерство, емоційний інтелект, комунікація, тощо), а також на впливі різних методів лікування на психосоціальний стан людини.

Тема її лекції мала назву «Емоційний інтелект: як розпізнавати та керувати емоціями».

Емоційний інтелект – це здатність людини брати участь в управлінні власними емоціями, а також емоціями оточуючих людей. Розвиненою особистістю вважається та, у якої рівень інтелекту і коефіцієнт вміння управляти своєю емоційністю досить високі. Успішна реалізація емоційного інтелекту полягає у здатності ефективно взаємодіяти з оточуючими людьми, правильно орієнтуватись у різних життєвих ситуаціях. Це дає можливість досягнути успіху в усіх сферах суспільного життя.

Під час сьогоднішньої лекції пані Аеліта озвучила основні поради, як навчитись керувати своїми емоціями у повсякденному житті. Підсумовуючи лекцію, вона додала, що самопізнання, самоконтроль і самомотивація в тандемі – це ключ до успіху!

Таким чином, навчившись керувати своїми емоціями, ви зможете зрозуміти, як керувати емоціями і почуттями інших людей, легко встановлюватимете контакти, розумітимете, як налаштована до вас та чи інша людина.

Щиро вдячні всім науковцям, що долучилися до наукового заходу!

Поширити