Відбулася зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні на...

Відбулася зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні на базі Ужгородського національного університету

1899

Керівництво Центру українсько-європейського наукового співробітництва провело зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгії в Україні Алексом Ленартсом на базі Ужгородського національного університету.

Посол Алекс Ленартс розповів про власну історію та поділився досвідом роботи послом в різних країнах. Розпочинав пан посол свою кар’єру радіожурналістом, а згодом почав працювати в Сенаті та Брюссельському парламенті. Зокрема був повноважним у справах в Боснії та Герцеговині та працював над багатьма дипломатичними питаннями, в тому числі з питань Близького Сходу та Сирії. З 2014 року по 2018 рік був призначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Бельгії в Лівані. А з 2018 року – Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні.

Алекс Ленартс вирішив працювати саме в Україні, оскільки сьогодні Україна – це новий виклик для Європи. Він відзначив, що головним є вибраний українцями європейський курс і це найважливіше для України та для її професійного майбутнього, адже українці вирішили бути частиною відкритого, вільного простору.

Під час зустрічі відбулася жвава дискусія з приводу сучасного стану захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні та країнах Європи. Алекс Ленартс поділився, серед іншого, досвідом функціонування системи вищої освіти в Бельгії. Під час зустрічі було вирішено ініціювати проводити спільні науково-практичні заходи, що були б корисні для вчених України та Бельгії.

Поширити