На платформі Zoom була проведена лекція з музичного інструменталізму

На платформі Zoom була проведена лекція з музичного інструменталізму

636

Сьогодні, 9 грудня, пройшла третя з п’яти онлайн-лекцій у Zoom у межах науково-педагогічного стажування для культурологів «Нові напрями та форми організації освітнього процесу в галузі музикознавства та культурології».

Лектором наукового заходу була Алла Дмитрівна Черноіваненко – доктор мистецтвознавства, професор, професор кафедри народних інструментів Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової.

До сфер наукової діяльності Алли Дмитрівни входять: викладання диригування та курсів навчальних лекцій, читання партитур, інструментовки, оркестровки та участь у захистах кандидатських та докторських робіт. Вона захоплюється вивченням баянної музики, музично-інструментального мистецтва та творчістю композиторів кінця ХХ – початку ХХІ ст. Також учена є автором декількох десятків наукових праць та виступала з доповідями як на всеукраїнських наукових семінарах та конференціях, так і на міжнародних. Таким чином, сьогоднішня доповідачка веде досить активну професійну діяльність.

Тема її лекції – «Семіологічні аспекти музичного інструменталізму: теорія та практика». Отже, що ж взагалі означає «музичний інструменталізм»? Музичний інструменталізм – це спосіб музично-творчого самовираження, метою якого є отримання ідеального результату та який передбачає свободу у виборі засобів музичної виразності. Спікерка під час онлайн-зустрічі розповідала всім зацікавленим мистецтвознавцям про те, які види музичного самовираження існують та як доносити до публіки свої творчі доробки і як знайти свого слухача.

Отже, всі присутні на науковій події збагатились новими і корисними знаннями, що покращали рівень їхньої професіональності та навели на один із нових шляхів розвитку творчої діяльності.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 16 грудня, о 15.00.
До зустрічі у Zoom!

Поширити