На платформі ZOOM розпочалися лекції, присвячені науково-педагогічному підвищенню кваліфікації із соціального та...

На платформі ZOOM розпочалися лекції, присвячені науково-педагогічному підвищенню кваліфікації із соціального та емоційного інтелекту

774
Михайло Юрійович Віхляєв

Розпочалися онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Роль соціального та емоційного інтелекту як найважливіших SOFT-SKILLS ХХІ століття в освітньому процесі». Організовано цей захід за ініціативи Полтавського державного аграрного університету та Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Володимир Васильович Дудник

До вступного слова долучились: директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва доктор юридичних наук, професор Михайло Юрійович Віхляєв та кандидат технічних наук, керівник відділу із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку Полтавського державного аграрного університету Володимир Васильович Дудник. Вони привітали учасників заходу та наголосили на важливості постійного вдосконалення своїх умінь і навичок.

Ігор Костянтинович Лядський

Лектором цього заходу є Ігор Костянтинович Лядський, кандидат сільськогосподарських наук, докторант кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної, старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Полтавського державного аграрного університету. Спікер має понад 100 наукових та науково-популярних публікацій, є співавтором однієї книги та методичного посібника, також має свідоцтво реєстрації авторського права на твір.

Під час сьогоднішньої лекції, що мала назву «Що таке соціальний інтелект? Чи є він передумовою соціалізації людини?», розкрито поняття та зміст розуміння соціального інтелекту на основі аналізу різних наукових підходів та теорій інтелекту. Визначено особливості та сучасні тенденції соціального інтелекту. Окреслено основні принципи та форми соціального інтелекту людини.  Також визначено роль соціального інтелекту у процесі соціалізації. Спікер зазначив, що соціальний інтелект допомагає людині прогнозувати міжособистісні взаємини, інтуїтивно передбачати те або інше завершення певних ситуацій, що свідчить про сформовану когнітивну емпатію людей з високим рівнем розвитку соціального інтелекту. Такі індивіди, як правило, відрізняються психологічною витривалістю, стресостійкістю, що допомагає їм із гідністю вирішувати різні проблеми, приймати самостійні рішення навіть в екстремальних ситуаціях і при цьому не боятися зробити помилку або зазнати невдачі.

Щиро дякуємо всім учасникам, хто долучився до першої лекції!
Нагадуємо, що наступна онлайн-лекція буде проведена 23 березня, о 14:30.

Поширити