На платформі ZOOM розпочалися лекції із сучасних технологій в мистецькій освіті

На платформі ZOOM розпочалися лекції із сучасних технологій в мистецькій освіті

140

13 червня відбулась перша лекція в межах підвищення кваліфікації на тему «Сучасні технології в мистецькій освіті». Організатори курсу – Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.Зі вступним словом захід розпочала Лілія Клочек – доктор психологічних наук, професор, проректор з наукової роботи Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Вона привітала учасників, коротко розповіла про захід та представила спікера лекції.

Надалі слово взяла лектор – Лариса Гарбузенко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецької освіти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

У своїй доповіді на тему «Технологія формування художньо-естетичної компетентності засобами декоративно-прикладного мистецтва» лекторка розповіла про формування художньо-естетичної компетентності засобами декоративно-прикладного мистецтва. Йшлося про багатофункціональність образотворчого мистецтва в особистісному та професійному розвитку фахівця, про культурні аспекти публічних комунікацій, про інноваційні форми навчання і підготовки саме мистецької галузі. Також було проведено цікаву дискусію на тему застосування рефлексії як засобу формування професіоналізму. Актуальною темою також є можливість інклюзивної мистецької освіти тощо. 

Лекція була інформативною та цікавою. Наприкінці заходу учасники ставили питання та ділилися своїм досвідом.

Ми нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 20 червня о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити