На платформі ZOOM розпочалися лекції зі STEM- ТА STEAM-освіти

На платформі ZOOM розпочалися лекції зі STEM- ТА STEAM-освіти

372

Відбулася перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «STEM та STEAM: науково-практичні тенденції розвитку цифровізації в умовах євроінтеграції». Організаторами наукового заходу є Національний центр «Мала академія наук України», Донецький державний університет внутрішніх справ, Вінницький національний технічний університет, Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером наукового заходу була Савченко Ірина Миколаївна, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, учений секретар Національного центру «Мала академія наук України».

У її онлайн-лекції, що мала назву «Експериментальна робота щодо створення STEAM-центрів: цифровий аспект і сучасні підходи», було розглянуто основні особливості сучасної STEM-освіти: інтегроване навчання, розвиток навичок критичного мислення та вирішення проблем, активну комунікацію й командну роботу, креативні та інноваційні підходи до створення проєктів, підготовку дітей до технологічних інновацій життя, застосування науково-технічних знань у реальному житті. Проаналізовано теоретико-методологічні засади створення моделі STEM-освіти, що полягають у переході від традиційного до інноваційного навчання шляхом використання проєктного, практикоорієнтованого навчання.

Отже, завдяки роботі STEM-центру стало можливим поширення інноваційного педагогічного досвіду та освітніх технологій у галузі STEM; формування професійного самовизначення та професійного вибору в учнів; популяризація STEM-професій, підтримка обдарованих учнів, залучення молоді до творчої і дослідної діяльності.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 14 грудня о 15:00.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити