На платформі ZOOM розпочався курс лекцій із професійного розвитку

На платформі ZOOM розпочався курс лекцій із професійного розвитку

298

Прочитано першу з трьох лекцій на онлайн-платформі Zoom у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Професійний розвиток: методологічна основа та інноваційні технології». Організаторами події є Комісія з питань юридичної освіти та обізнаності, Науково-освітній центр професійного розвитку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

З вітальним словом виступив Михайло Віхляєв – доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Він привітав учасників із початком навчального курсу та подякував партнерам за результативну співпрацю.

До вступного слова також був запрошений Олександр Пижов – доктор філософії за спеціальністю «Право», проректор із науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Національного університету фізичного виховання і спорту України, голова Сенату Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності.

Далі слово було надано спікеру – Марині Пижовій, доктору юридичних наук, доценту, адвокату, консультанту Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності. Тема її лекції мала назву «Професійний розвиток викладача – запорука якісного освітнього процесу».

У доповіді лекторка обґрунтувала, що сучасному викладачеві необхідні гнучкість і нестандартність мислення, уміння адаптуватися до швидких змін умов життя. А це можливо лише за умови високого рівня професійної компетентності, наявності розвинених професійних здібностей. Пані Марина звернула увагу викладачів на важливість формування власної траєкторії професійного розвитку. Науково-педагогічні працівники з урахуванням результатів самооцінки компетентностей і професійних потреб, змісту власної викладацької діяльності та/або посадових обов’язків самостійно вибирають конкретні форми, види, напрями та суб’єктів підвищення кваліфікації. Далі було розглянуто такі важливі питання: вплив професійного розвитку викладача на студента, професійний розвиток викладача та те, як він впливає на його відносини із закладом вищої освіти, оптимізацію закладів вищої освіти, звільнення викладачів (питання конкуренції), ліцензійні умови провадження освітньої діяльності, національні конкурси тощо.

Наприкінці зустрічі лекторка відповіла на запитання викладачів. Дякуємо за цікаву та інформативну зустріч!

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 18 січня о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!

Поширити