На платформі ZOOM розпочався лекційний курс у межах підвищення кваліфікації з права

На платформі ZOOM розпочався лекційний курс у межах підвищення кваліфікації з права

425

Сьогодні відбулася перша онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Особливості організації освітнього процесу в закладах вищої освіти юридичного спрямування та наукової діяльності у сфері права з урахуванням сучасних імперативів цивілізації», організаторами якого є Одеський національний університет імені І.І. Мечникова та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Спікером заходу був Олександр Миколенко, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри адміністративного та господарського права Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Він привітав учасників із початком курсу лекцій та представив доповідь на тему «Етика наукової діяльності вчених під час проведення досліджень у сфері права».

У ході лекції розкрито специфіку сучасних проблем проведення комплексних і порівняльно-правових досліджень у сфері права та шляхи їх вирішення. За словами лектора, етика науковця – це одна з причин, які дуже часто є проблемами в дослідженні правових явищ сьогодні. Спікер розповів про класифікацію проблем, які можуть виникнути під час комплексного наукового дослідження у сфері права. Так, він запропонував поділяти їх на зовнішні та внутрішні, а також обґрунтував доцільність класифікації проблем, що виникають у сфері наукової діяльності, на об’єктивні та суб’єктивні.

Наприкінці лекції Олександр Миколенко підбив підсумки, після чого мав нагоду відповісти на поставлені учасниками підвищення кваліфікації запитання.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 28 вересня о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити