На платформі  Zoom відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у...

На платформі  Zoom відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини»

444

Ефективна співпраця між науково-освітньою спільнотою, бізнесом та громадськістю – одна з головних передумов успішного відновлення Херсонщини після війни. Майбутня відбудова регіону, подальша євроінтеграція і гармонізація освітнього та науково-інноваційного середовища потребують спільного бачення, єдності у плануванні та максимальної залученості кожного у підготовку до нових повоєнних часів.

Олена Чепелюк

Захід проведено за  підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Сьогодні відбулось перше  пленарне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини». Організаторами зустрічі є Херсонський національний технічний університет, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Херсонська державна морська академія, Херсонська торгово-промислова палата, Київський національний університет технологій та дизайну, Хмельницький національний університет, Uniwersytet Jagielloński (Польща), Dokuz Eylül Üniversitesi (Туреччина), HAW Hamburg (Німеччина).

Андрій Вітренко

Конференція спрямована на повоєнне відродження Херсонського регіону та прискорення його стійкого економічного зростання. Метою конференції є об’єднання потенціалу учасників для спільного визначення ефективних практичних рішень та способів долання викликів на шляху до відновлення всіх сфер життя херсонської громади.

Головою організаційного комітету конференції є доктор технічних наук, професор, Лауреат національної премії України імені Бориса Патона,  в.о. ректора Херсонського національного технічного університету Олена Валеріївна Чепелюк.

У конференції взяли участь науковці, підприємці, представники громадськості, які поділились своїм баченням щодо шляхів удосконалення розвитку Херсонщини у повоєнний період.

Юрій Кирилов

Зокрема, до онлайн-конференції долучилися такі науковці:

  • Андрій Олександрович Вітренко – доктор економічних наук, доцент, заступник Міністра освіти та науки України;
  • Юрій Євгенович Кирилов – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, в.о. ректора Херсонського державного аграрно-економічного університету;
  • Василь Васильович Чернявський – доктор педагогічних наук, професор, ректор Херсонської державної морської академії;
  • Іван Михайлович Грищенко – ректор Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений працівник освіти України, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, м. Київ, Україна;
  • Сергій Анатолійович Матюх – кандидат економічних наук, доцент, ректор Хмельницького національного університету;
  • Олег Павлович Головко – кандидат економічних наук, голова наглядової ради Центру українсько-європейського наукового співробітництва, засновник і директор Видавничого дому «Гельветика»;
  • Михайло Юрійович Віхляєв – доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва та інші.
Василь Чернявський

Під час пленарного засідання були розглянуті такі теми:

  • Будівництво, архітектура та дизайн у повоєнному відновленні середовища життєдіяльності людини.
  • Соціально-економічні та державно-управлінські аспекти регіонального розвитку в умовах повоєнного відродження територій.
  • Компетенції та розвиток людського капіталу.
  • Реалізація проєктів відновлення інфраструктури, розвитку морських та річкових портів і морських навчальних закладів Херсонщини.
  • Реалії розвитку туризму та сфери гостинності: виклики та шляхи відновлення.

    Іван Грищенко

Концепція заходу формувалася в тому числі з урахуванням завдань Плану відновлення України, де особлива увага приділяється відновленню сфери освіти і науки та необхідності розвитку інноваційної економіки країни.

Віримо, що процеси відновлення та розвитку регіону переростуть у національний проєкт комплексної модернізації економіки та реконструкції інфраструктури Херсонщини.

Таким чином, науково-практична конференція була дуже насиченою, а її учасникам удалося досить плідно попрацювати.

Поширити