На платформі ZOOM відбулася лекція, присвячена комерційній ефективності наукових проєктів

На платформі ZOOM відбулася лекція, присвячена комерційній ефективності наукових проєктів

586
10 лютого відбулася четверта онлайн-лекція на платформі ZOOM у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації. Сьогоднішнім лектором був Горбаченко Станіслав Анатолійович – доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри кібербезпеки Національного університету «Одеська юридична академія».
Науковець продовжив розповідати про фінансові аспекти створення наукових проєктів. Тема сьогоднішнього наукового заходу мала назву «Грошові потоки та комерційна ефективність наукових та освітніх проєктів». Цього разу лекція була присвячена з’ясуванню того, який прибуток можна отримати від проведення наукової події та від яких факторів це буде залежати. Станіслав Анатолійович викладає в університеті навчальну дисципліну «Проєктне фінансування», тому він, як ніхто інший, здатний проконсультувати наших учасників підвищення кваліфікації з питань грошового обігу.
Дослідник у сьогоднішній доповіді звернув увагу на такий спосіб реалізації освітнього проєкту, як грант. Що взагалі означає поняття «грант»? Грант – це кошти, які надаються на реалізацію проєктів, програм та проведення досліджень. Грантодавець – це організація (вітчизняна або зарубіжна), яка надає фінансову підтримку для проведення зазначених досліджень, якщо вони відповідають її цілям і завданням.
І в Україні, і за кордоном гранти користуються великою популярністю серед працівників закладів вищої освіти та науковців. Однак необхідно розуміти, як правильно розробити грантовий проєкт, щоб мати змогу зацікавити ним потенційних інвесторів та щоб вони зрозуміли, що отримають для себе велику користь від вкладення коштів.
Також на занятті було зроблено акцент на тому, як зацікавити проєктом «маси». На одній із минулих лекцій попередній спікер – Дикий Олег Вікторович – уже торкався цього питання. Сьогодні ж Станіслав Анатолійович проаналізував зазначений аспект у плані комерційної ефективності.
Підводячи підсумки, можемо сказати, що учасники наукового заходу мали унікальну можливість дізнатися про особливості фінансування наукових та освітніх заходів, а також про те, як на цій справі можна заробити.
Щиро дякуємо за схвальні коментарі. Ось деякі з них:
Орел-Халік Юлія: Дякуємо! Дуже змістовно.
Кущ Наталія: Чудова лекція! Дякую!
Іванова Олена: Дякуєм за змістовну лекцію.
Веселовська Галина: Дякую за цікаву лекцію!
Antoniuk Larysa: Дякую за цікаву інформацію!
Eremeeva Natalia: Дуже цікаво і корисно! Дякуємо!
Юзікова Наталія: Дякую за цікаву і зрозумілу подачу інформації
Bozhenko Anna: Дякуємо за дуже змістовну лекцію.
Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 15 лютого о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!
Поширити