На платформі ZOOM відбулася остання лекція в межах підвищення кваліфікації для освітян

На платформі ZOOM відбулася остання лекція в межах підвищення кваліфікації для освітян

639
Сьогодні відбулася завершальна онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації у сфері освіти. Спікером заходу була Савченко Ірина Миколаївна – кандидатка педагогічних наук, старша наукова співробітниця, учена секретарка Національного центру «Мала академія наук України».
Поле наукових інтересів ученої становлять історія професійної освіти, зокрема освіта в Російській імперії, становлення професійної освіти в європейських країнах, інновації в галузі освіти в Україні, розвиток компетентності педагогів, особливості дитячої психології та інтерактивні музеї. Як бачимо, список зацікавлень дослідниці досить широкий.
Ірина Миколаївна провела лекцію на тему «Інтерактивний музей науки в системі STEM-освіти». Науковиця розповіла про переваги таких закладів та важливість їх роботи для покращення рівня освіти в Україні. На минулих онлайн-конференціях цього курсу вже було сказано, що має являти собою STEM-кабінет та як нововведення вдосконалюють навчальний процес. Своєю чергою інтерактивний музей, на думку спікерки, – це ще один стимул для школярів зацікавитися точними науками, провести наукові досліди, що не передбачені освітньою програмою, і, звісно, отримати можливість цікаво провести час. На сьогоднішній зустрічі окрему увагу було приділено першому державному «Музею науки» Малої академії наук України, де можна покататися на велосипеді з квадратними колесами, побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал, скласти з атомів воду й сіль у доповненій реальності.
Отже, лекторка сьогодні прагнула довести, що наукою варто зацікавлювати школярів і в позаурочний час, інакше вони втратять нагоду дізнатися про стільки захоплюючих речей.
Щиро дякуємо всім, хто долучався до онлайн-лекцій!
Поширити