Очне стажування з філологічних наук відбулося в м. Бая-Маре (Румунія)

Очне стажування з філологічних наук відбулося в м. Бая-Маре (Румунія)

3053

12–14 грудня 2019 року викладачі Чорноморського національного університету імені Петра Могили та Національного фармацевтичного університету пройшли науково-педагогічне стажування «Інноваційні методи навчання у закладах вищої освіти України: запозичення досвіду ЄС», що відбулося в м. Бая-Маре (Румунія). Учасників прийняв уже відомий за низкою проектів партнер Центру українсько-європейського наукового співробітництва – Північний університетський центр у Бая-Маре (кампус у місті Бая-Маре Технічного університету Клуж-Напока).

У межах проведення обміну досвідом та набуття нових знань безпосередньо в Румунії вчені з України відвідали філологічний факультет Північного університетського центру у Бая-Маре, де зустрілися з деканом факультету, обговорили питання управління навчальними закладами в Румунії та Україні, взяли участь у лекціях, що проводилися для студентів факультету, ознайомилися з особливостями проведення дозвілля студентами філологічного факультету, відвідали новітню бібліотеку факультету, де разом з учасниками з Румунії навчалися використовувати систему Moodle (окрема форма навчання, використання дистанційних технологій у традиційних формах: очній, заочній тощо). Учасники стажування відвідали також один із найвідоміших у Румунії планетаріїв та астрономічну обсерваторію.

За результатами стажування всі учасники отримали сертифікати, що підтверджують підвищення кваліфікації у країні Європейського Союзу.

У межах заходу учасники стажування відвідали також місто Ужгород, де для них було проведено екскурсію найвидатнішими місцями старовинного центру.

За допомогу у проведенні цього заходу Центр українсько-європейського наукового співробітництва висловлює особливу подяку декану філологічного факультету Північного університетського центру у Бая-Маре, професору Мірчі Фаркашу.

Поширити