Одеській національній музичній академії – 110 років

Одеській національній музичній академії – 110 років

423

Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової була заснована 8 вересня 1913 року. За 110 років свого існування вона пройшла тривалий успішний шлях від перших музичних класів до авторитетного закладу вищої освіти. Сьогодні академія відома як один із найкращих європейських закладів вищої музичної освіти, є членом Асоціації європейських консерваторій та Європейської ліги інститутів мистецтв.

12 вересня 2023 року відбулося святкове засідання вченої ради та урочистий концерт із нагоди 110-ї річниці від дня заснування Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової. З нагоди святкування ювілейної дати в урочистих заходах взяв участь та виступив із вітальними словами голова наглядової ради Центру українсько-європейського наукового співробітництва, засновник і директор Видавничого дому «Гельветика» кандидат економічних наук Олег Павлович Головко.

Під час своєї промови Олег Павлович привітав Одеську національну музичну академію імені А.В. Нежданової з визначною датою, а також акцентував на плідній співпраці навчального закладу та Центру українсько-європейського наукового співробітництва і Видавничого дому «Гельветика». Зокрема, на базі Центру українсько-європейського наукового співробітництва та Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової були організовані сумісні всеукраїнські науково-педагогічні підвищення кваліфікації та науково-педагогічні стажування. Зі свого боку Видавничий дім «Гельветика» вже не перший рік поспіль видає науковий вісник Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, що має назву «Музичне мистецтво і культура» та присвячений висвітленню актуальних історичних, теоретичних і загальногуманітарних проблем музикознавства, питань музичної культурології та естетики, сучасних концепцій музичної освіти, теоретичних засад і методичних принципів підготовки музикантів-виконавців.

Також Олег Павлович презентував буклет «110 років Одеській національній музичній академії імені А.В. Нежданової», який був розроблений спільними зусиллями мистецького закладу освіти та Видавничого дому «Гельветика». У буклеті висвітлено історію, сьогодення та перспективи розвитку академії.

Щиро вітаємо науковий колектив Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової з ювілеєм та бажаємо подальших успіхів на благо розвитку музичного мистецтва, культури й науки України! Тішимося нашою плідною співпрацею, яка триває вже понад чотири роки, та горді через те, що саме доктор мистецтвознавства, професор Самойленко Олександра Іванівна, яка є проректором із наукової роботи Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової, очолює Одеське обласне відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Поширити