Онлайн-лекція з мотивації до досліджень у разі проведення STEM з метою покращення...

Онлайн-лекція з мотивації до досліджень у разі проведення STEM з метою покращення психологічного стану учнів

599

Сьогодні, 10 жовтня 2022 року, розпочалися онлайн-лекції в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «STEM-освіта: науково-практичні аспекти та перспективи розвитку сучасної системи освіти в умовах війни». До організації наукового заходу долучилися:

  • Національний центр «Мала академія наук України»;
  • Донецький державний університет внутрішніх справ;
  • Вінницький національний технічний університет;
  • Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

З вітальним словом звернувся доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського  наукового співробітництва Михайло Юрійович Віхляєв. Він акцентував увагу на тому, що, попри всі перешкоди, попри страшенну лють російських нелюдів, ми не скоряємось, ми тримаємось та продовжуємо розвиватися, продовжуємо здобувати нові знання.

Провів лекцію на тему «Мотивація до досліджень у разі проведення STEM з метою покращення психологічного стану учнів та зміни фокусу учнів на дослідницький» Євгеній Борисович Шаповалов, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Національного центру «Мала академія наук України», член правління ГО «Європейські студії сталого розвитку».

Спікер у ході своєї доповіді розповів про ситуаційний інтерес, його види (постійний та спричинений або викликаний), тести, що допоможуть виміряти ситуаційний інтерес (PANAS, Online Learner Anxiety Scale, Learner Satisfaction Scale). Також звернув увагу на онтологічні інструменти, які покращать дослідницьку діяльність учнів. Зокрема, Євгеній Борисович розкрив такі неодмінні  інструменти для викладацької діяльності, як інтерактивні опитувальники на прикладі Kahoot! Лекція була дуже цікавою та інформативною, адже учасники підвищення кваліфікації мали змогу самостійно пройти різні тести та організувати власні.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 11 жовтня, о 15:00.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити