Онлайн-зустріч з ґендерної рівності та протидії сексуальним домаганням у ЗВО

Онлайн-зустріч з ґендерної рівності та протидії сексуальним домаганням у ЗВО

667

20 вересня відбулася друга онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Ґендерні студії у вищій школі: сучасні виклики та досягнення».

Зі вступним словом виступила Ольга Михайлівна Балинська – докторка юридичних наук, професорка, проректорка Львівського державного університету внутрішніх справ. Вона подякувала всім учасникам за участь у заході та представила сьогоднішню спікерку – Ірину Миколаївну Євхутич, яка є  кандидаткою юридичних наук, доценткою, радницею ректора з ґендерних питань Львівського державного університету внутрішніх справ. Лекторка є авторкою понад 40 навчально-методичних та наукових праць, серед яких: «Цивільне право України: загальна частина (у схемах)», 2013 р. (у співавторстві), підручник у 2-х томах «Цивільне право України»», 2014 р. (з грифом МОН, у співавторстві), навчальний посібник «Сімейне право України», 2015 р. (у співавторстві), підручник «Цивільний процес», 2016 р. (у співавторстві), навчальний посібник «Трудове право», 2017 р. (у співавторстві).

Ірина Миколаївна Євхутич ознайомила всіх присутніх на онлайн-лекції з важливою темою «Ґендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у закладах вищої освіти». Вона звернула увагу, що до основних напрямів державної  політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків належать:

  • утвердження ґендерної рівності;
  • недопущення дискримінації за ознакою статі;
  • застосування позитивних дій;
  • запобігання та протидія насильству за ознакою статі, зокрема всім проявам насильства стосовно жінок;
  • забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у прийнятті суспільно важливих рішень;
  • гарантування рівних можливостей жінкам і чоловікам щодо поєднання професійних та сімейних обов’язків;
  • підтримка сім’ї, формування відповідального материнства і батьківства;
  • виховання і пропаганда серед населення України культури ґендерної рівності, поширення просвітницької діяльності в цій сфері;
  • захист суспільства від інформації, спрямованої на дискримінацію за ознакою статі.

Лекторка також зосередилася на інтегруванні ґендерних підходів у закладах вищої освіти (які реалізовуються, а з яких є проблеми), сексуальних домаганнях (види,  як вберегтися тощо).

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 27 вересня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити