Організована лекція щодо діяльності аспірантури і докторантури та здобуття наукових ступенів в...

Організована лекція щодо діяльності аспірантури і докторантури та здобуття наукових ступенів в умовах воєнного стану

996

12 липня 2022 року  проведена онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Третій рівень освіти в Україні: особливості підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів у сучасних умовах війни».

Олена Миколаївна Долинна

Лекторами на цьому заході виступили найкращі знавці своєї справи:

  • Олена Миколаївна Долинна – завідувач відділу аспірантури та докторантури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького;
  • Мирослава Богданівна Філіпович – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та археології Волинського національного університету імені Лесі Українки, вчений секретар спеціалізованої вченої ради, голова Волинського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва.
Мирослава Богданівна Філіпович

Спікери ознайомили всіх присутніх із важливою темою «Діяльність аспірантури і докторантури та здобуття наукових ступенів в умовах воєнного стану». Лектори підкреслили, що важливо створити в умовах воєнного стану онлайн-приймальну для аспірантів та докторантів, вести активно соціальні мережі, щоб бути ближчими до здобувачів, організовувати онлайн- чи офлайн-консультації. Потрібно бути готовими до нових викликів та реагувати на них, кожен науковець має бути орієнтований на майбутнє, шукати нові можливості. Вагомий час буде приділено двом паралельним системам в освіті: з одного боку, здобуття доктора наук та кандидата наук, з іншого – доктора філософії.

Після онлайн-заняття було обговорення результатів почутого від викладачів, які надали ґрунтовні пояснення на всі запитання від слухачів.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 19 липня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити