Організована лекція з нішевих культур

Організована лекція з нішевих культур

543
6 жовтня проведена друга онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасні виклики та потенціал аграрного сектору зони недостатнього зволоження в аспекті подолання загроз продовольчої безпеки країни».
Спікером цього заходу була Тетяна Юріївна Марченко, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу селекції сільськогосподарських культур Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України. Вона виклала цікавий та водночас важливий матеріал на тему «Створення нових високотехнологічних сортів та гібридів стратегічно важливих агрокультур для забезпечення продовольчої безпеки України та світу в умовах воєнного часу та повоєнного відновлення».
Тетяна Юріївна звернула увагу, що нині українські виробники видають перевагу кукурудзі, соняшнику та ріпаку, однак протягом останніх років зростає зацікавленість у нішевих культурах, які, окрім  переваг у вирощуванні, забезпечують високу рентабельність виробництва. Лекторка зупинилась на таких культурах, як: гуаровий біб, земляний мигдаль, вігна промениста, арахіс культурний, артишок посівний, шафран, крамбе, спаржа, амарант, кунжут, сафлор, буркун білий, нут, бабовние та інші. Наприкінці лекції було підбито підсумки.
Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 13 жовтня, о 14:30.
До зустрічі в ZOOM!
Поширити