Організовано другу онлайн-лекцію в межах підвищення кваліфікації від Державного університету інтелектуальних технологій...

Організовано другу онлайн-лекцію в межах підвищення кваліфікації від Державного університету інтелектуальних технологій та зв’язку

387
Сьогодні було проведено другу онлайн-лекцію в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інновації та інтеграція цифрових трендів освітянського простору в економіку знань», організаторами якого є Державний університет інтелектуальних технологій та зв’язку спільно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва.
 
Спікером заходу була Олена Чукурна, докторка економічних наук, професорка кафедри менеджменту та маркетингу, декан факультету бізнесу та соціальних комунікацій Державного університету інтелектуальних технологій та зв’язку. Тема сьогоднішньої лекції: «Методи та цифрові інструменти на основі технології Blockchain та Big Data в економіці знань».

На початку лекції було розглянуто поняття механізму Blockchain – це побудований за певними правилами ланцюжок з блоків транзакцій, що формуються. Окрему увагу було приділено принципу роботи Blockchain та Blockchain-технологій, а також розглянуто переваги та проблеми їх застосування. Виділено три основні сфери застосування Blockchain-технологій та надано їм характеристику: Blockchain 1.0, Blockchain 2.0 та Blockchain 3.0.

Також, було розкрито поняття криптовалюти, як особливої форми електронних грошей, які зберігаються не на централізованому рахунку, а в мережі Blockchain. Проаналізовано три види криптовалюти: альткоїни, токени та стейблкоїни. Лекторка детально пояснила правове регулювання криптовалют в різних країнах, а також перспективи та ризики застосування їх у фінансовій системі держави.

Зосереджено увагу на понятті «смарт-контракт» (англ. smart contract – «розумний контракт») – комп’ютерний алгоритм, признаний для укладання та підтримки комерційних контрактів у технології Blockchain. Складатися smart-контракти можуть на різних Blockchain-платформах, наприклад:
– Bitcoin – перша краптовалюта, але можливості написання розумних контрактів на ній дуже обмежені;
– Side Chains – цьому Blockchain можливості для розумних контрактів більш розширені, ніж у Біткоїна;
– NZT – відкрита онлайн-платформа з обмеженою кількістю смарт-контрактів, як пишуться за шаблонами Blockchain. Створити унікальний контракт немає можливості;
– Ethereum – відкрита он-лайн платформа, в якій можна написати будь-який смарт-контракт, але за нього потрібно заплатити криптовалютою цього Blockchain.

Лекція була надзвичайно змістовною, інформативною та актуальною для сьогодення.

 
Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 22 листопада, о 14:30.
Чекаємо на вас у Zoom!
 
Поширити