Організовано лекцію з адаптивних підходів у формуванні сучасних систем землеробства

Організовано лекцію з адаптивних підходів у формуванні сучасних систем землеробства

997

Сьогодні відбулася третя онлайн-зустріч у межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Сучасні виклики та потенціал аграрного сектору зони недостатнього зволоження в аспекті подолання загроз продовольчої безпеки країни».

Спікером заходу був Олександр Леонідович Рудік, доктор сільськогосподарських наук, доцент, провідний науковий співробітник відділу кліматично орієнтованих агротехнологій Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України.

Він виклав змістовний матеріал на тему «Адаптивні підходи у формуванні сучасних систем землеробства в умовах  глобальних кліматичних та соціально-політичних  змін». Олександр Леонідович підкреслив, що Україна завдяки рослинництву входить у ТОП-5 країн-експортерів світу.

Зокрема, лектор у ході лекції:

  • звернув увагу на критерії оцінки  виробничої ефективності системи  землеробства, а також на те, що повинні забезпечувати сучасні системи землеробства;
  • розкрив класифікаційні ознаки систем землеробства, складники системи  землеробства;
  • надав характеристику середовища із позицій класичних систем;
  • описав адаптаційне середовище сучасного виробництва на прикладі нової наукової установи – Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН.

Щиро дякуємо всім учасникам за участь у заході!

Поширити