Організовано лекцію зі штучного інтелекту в сучасних інтернет-виданнях

Організовано лекцію зі штучного інтелекту в сучасних інтернет-виданнях

340

22 листопада відбулася друга лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інноваційні текстові практики у сфері цифрових медіа». До організації цього заходу залучені Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.

Зустріч була присвячена темі «Штучний інтелект у сучасних інтернет-виданнях». Лектором на цьому заході була Гольник Оксана Олександрівна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології та журналістики Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Спікер відома тим, що є не лише автором низки статей, присвячених літературній спадщині Є. Маланюка та ліриці Т. Шевченка, розробником методичних посібників «Історія української літератури 40–60-х років ХІХ століття», «Історія української літератури першої половини ХІХ століття», «Сучасна українська література (к. ХХ – п. ХХІ ст.), «Навчально-методичний комплекс для студентів факультету іноземних мов», а й практикуючим редактором.

Оксана Олександрівна розпочала лекцію з того, що нині спостерігається висока конкуренція щодо видачі статей, сайтів у Google. Бути конкурентоспроможним у Google допомагають ключі, фрази. Важливим елементом для ефективної кампанії є клікабельність, Оксана Олександрівна розповіла, як можна її збільшити. Більшу частину лекції було присвячено використанню штучного інтелекту в інтернет-виданнях, зокрема поясненню того, як за допомогою штучного інтелекту дізнатися, який контент буде найбільш клікабельним та як оптимізувати його. Також спікер розкрила проблеми, які можуть виникнути під час роботи зі штучним інтелектом, показала, як штучний інтелект може допомогти в роботі, та на конкретних прикладах пояснила, чи може штучний інтелект робити рерайт статей.

Центр українсько-європейського наукового співробітництва щиро дякує Оксані Олександрівні за інформативну лекцію та очікує учасників підвищення кваліфікації на наступній лекції – 29 листопада о 14:30.

Поширити