Перша лекція у межах підвищення кваліфікації щодо штучного інтелекту у вищій освіті

Перша лекція у межах підвищення кваліфікації щодо штучного інтелекту у вищій освіті

195

Розпочався онлайн-курс лекцій у межах науково-педагогічного підвищення кваліфікації на тему «Штучний інтелект у вищій освіті: ризики та перспективи інтеграції». Захід організовано Національним університетом «Одеська юридична академія» та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Лектором сьогодні виступив Дикий Олег Вікторович –  кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету кібербезпеки та інформаційних технологій Національного університету «Одеська юридична академія», експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Він виступив з темою «Штучний інтелект: простими словами про складне».

Штучний інтелект — це здатність комп’ютерів та машин мислити й вирішувати завдання, які зазвичай вимагають людського інтелекту. Іншими словами, це імітація людського мозку машинами, які можуть навчатися, розмірковувати, робити висновки та діяти відповідним чином. Проте для кращого розуміння, як працює ця технологія, варто дізнатися більше інформації про види штучного інтелекту, найпопулярніші шляхи його використання, вплив на бізнес та великі компанії. Є чимало деталей, які вказують на революційні рішення, котрі чекають на кожного з нас в майбутньому.

Протягом лекції спікер розповів, що таке штучний інтелект, коли і як він виник, як розвивався, коли з’явились перші штучні інтелекти та основні напрямки штучного інтелекту. Також детально розповів про штучний інтелект у навчанні і викладанні та в наукових дослідженнях. Взагалом визначив його слабкі та сильні сторони.

ШІ використовується для автоматизації складних завдань, підвищення ефективності та точності, а також для аналізу величезних обсягів даних, з якими важко впоратися людині. Прикладами є системи рекомендацій, розпізнавання мови та образів, робототехніка, автопілоти та багато іншого.

Нагадуємо, що наступна лекція відбудеться 17 липня о 14.30.
До зустрічі в ZOOM!

Поширити