Підписано угоду про співпрацю з Балканською історичною асоціацією (Бухарест, Румунія)

Підписано угоду про співпрацю з Балканською історичною асоціацією (Бухарест, Румунія)

2446

Директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Дмитро Бєлов підписав угоду про співпрацю у галузі наукової та освітньої діяльності з Балканською історичною асоціацією (BHA), президентом якої є доктор Міхай Драгнеа.

Балканська історична асоціація (BHA) – це неприбуткова, аполітична та незалежна організація, яка має на меті розвивати та просувати на національному та міжнародному рівнях міждисциплінарне та порівняльне дослідження регіону Балканів та, загалом, Південно-Східної Європи. Основні сфери інтересів Балканської історичної асоціації (BHA) включають, але не обмежуються ними, різні дисципліни історії – політичну, культурну, військову, економічну, історію мистецтва, історію релігій та археології тощо.

Аудиторія BHA складається з дослідників, професіоналів та науковців із середньою та вищою освітою, студентів університетів та коледжів, а також усіх, хто зацікавлений у вивченні мистецтва, історії чи археології Балкан та Південно-Східної Європи. Асоціація захищає свободу слова, заохочує спільний обмін ідеями та прагне створити платформу для співпраці між дослідниками та широкою аудиторією, покликану сприяти кращій співпраці між державами в цьому регіоні.

Діяльність асоціації включає організацію як академічних заходів (конференцій, лекцій, семінарів тощо), так і соціальних зустрічей. Матеріали, пов’язані з заходами, а також будь-які результати досліджень, одержані під час них, рекламуються та публікуються на офіційному веб-сайті BHA та у науковому журналі асоціації, що має назву Hiperboreea.

Hiperboreea (ISSN 2284–5666) – науковий онлайн журнал, заснований у 2012 році. З 2014 року виходить двічі на рік. Журнал публікує статті в галузі історії, написані англійською та інколи французькою мовами, а також огляди книг або результати наукових конференцій. Не обмежуючи сферу застосування певним історичним періодом чи підходом, журнал охоплює широкий спектр тем, таких як історія культури, політична історія, військова історія, соціальна історія, економічна історія та археологія, і заохочує працювати над будь-яким історичним періодом та міждисциплінарним фоном. Усі статті, що надсилаються до журналу, проходять подвійне рецензування.

Hiperboreea – один з небагатьох румунських журналів, який створив міцну присутність в онлайн-середовищі, проіндексувавшись у наступних міжнародних базах даних та бібліотеках:

Web of Science (ESCI), EBSCO, Scopus, ERIH PLUS, Ulrich, ProQuest, ProQuest Philosophy Database, Index Copernicus, CEEOL, WorldCat, Regesta Imperii, Columbia International Affairs Online, J-Gate, Modern Language Association International Bibliography, Bibliographical Information Base in Patristics, International Bibliography of Humanism and the Renaissance, Romanian Academy Library, National Library of Australia, Oxford Library, Harvard Library, University of Waterloo Library, State Library of New South Wales University, University of Toronto Libraries, Vrije Universiteit Brussel, Villanova University Library, University Library of Tübingen, Marburg University Library, Ghent University Library, Flinders University Library, Regensburg University Library, Lancaster University Library, Mount St. Mary College Library, University Library of KU Leuven, UNSW Sydney Library, Simon Fraser University Library, University of Washington Libraries, Scuola Normale Superiore, Portland State University Library, ACNP of the University of Bologna, Kyushu University Library, KVC of the Karlsruhe Institute of Technology, Hebis and eLIBRARY.RU.

В рамках угоди про співпрацю між Центром українсько-європейського наукового співробітництва та Балканською історичною асоціацією (BHA) заплановано проведення спільних наукових заходів та проектів, серед яких міжнародні наукові конференції, науково-педагогічні стажування, організація лекцій, симпозіумів тощо. Окрім цього, завдяки підписаній угоді про співпрацю, українські вчені та науковці матимуть можливість публікувати власні наукові статті у журналі Hiperboreea. Повний текст угоди можна переглянути за посиланням.

Поширити